Kolekcija: Forele

Forele (Salmo trutta) ir aukstūdens zivju suga, kuras dzimtene ir Eiropa, taču tā ir ievesta visā pasaulē akvakultūras un atpūtas makšķerēšanas nolūkos. Tā zeļ saldūdens vidē, piemēram, upēs, ezeros un strautos, taču dažas populācijas (taiminiņi) migrē uz okeānu. Strauta foreles tiek audzētas pārtikai, sporta makšķerēšanai un dabisko ūdeņu zivju krājumu atjaunošanai.

Uzziniet vairāk par forelēm

Barības prasības

Visas barības formulas, ko izstrādā Aller Aqua Aller Aqua pētniecības centrā, atbilst šīm prasībām, lai nodrošinātu pareizu augšanu un veselību:

Augsts olbaltumvielu saturs: Varavīksnes forelēm ir nepieciešams olbaltumvielām bagāts uzturs ar 40–50 % olbaltumvielu saturu, īpaši to mazuļu stadijā, lai atbalstītu strauju augšanu. Zivju milti un zivju eļļa tradicionāli ir bijušas galvenās sastāvdaļas, taču arvien vairāk tiek izmantotas ilgtspējīgas alternatīvas, piemēram, augu izcelsmes un kukaiņu olbaltumvielas.

Enerģijas vajadzības: To uzturā ir iekļauti arī tauki (15–20 %), lai nodrošinātu enerģiju un atbalstītu audu attīstību.

Mikroelementi: Svarīgie vitamīni (A, D, E un B komplekss) un minerālvielas (fosfors, kalcijs un magnijs) nodrošina pareizu kaulu attīstību, vielmaiņas funkciju un imūnsistēmas veselību.

Ilgtspējīgas barības: Mūsdienu foreļu barības uzsver atkarības no jūras sastāvdaļām samazināšanu, iekļaujot uz aļģēm balstītas omega-3 taukskābes, sojas olbaltumvielu koncentrātu un citas videi draudzīgas alternatīvas.

Audzēšanas sistēmas

Aller Aqua izstrādāto risinājumu klāsts ir piemērots katram zivju dzīves cikla posmam, kā arī šādām audzēšanas metodēm:

Caurplūdes kanāli un caurplūdes sistēmas: Varavīksnes foreles parasti audzē garās, šaurās kanālos ar pastāvīgu tīra, ar skābekli bagāta ūdens plūsmu. Šīs sistēmas atdarina dabisko upju vidi un ir rentablas.

Recirkulācijas akvakultūras sistēmas (RAS): RAS ūdens tiek nepārtraukti filtrēts un atkārtoti izmantots, ļaujot precīzi kontrolēt temperatūru un ūdens kvalitāti. Šī sistēma ir ilgtspējīga un samazina ietekmi uz vidi, lai gan tai nepieciešami lielāki sākotnējie ieguldījumi.

Audzēšana sprostos: Dažos reģionos foreles audzē sprostos saldūdens ezeros vai rezervuāros. Šī sistēma izmanto dabiskos ūdens resursus, taču tai nepieciešama rūpīga pārvaldība, lai novērstu ietekmi uz vidi.

Inkubatori: Varavīksnes foreļu audzēšana sākas zivju inkubatoros, kur kontrolētā vidē izperējas ikri un audzē mazuļus. Pēc tam mazuļi tiek pārvietoti uz audzēšanas sistēmām tālākai attīstībai.

Integrētas sistēmas: Foreļu audzēšana var būt daļa no integrētām akvakultūras un lauksaimniecības sistēmām, piemēram, akvaponikas, kur foreļu atkritumi atbalsta augu augšanu.

Ieguvumi patērētājam

Rūpīgi atlasīts izejvielu sastāvs un pārbaudītas barības formulas nodrošina, ka zivis ir bagātas ar minerālvielām un vitamīniem, un vienlaikus gaļas tekstūra ir visaugstākās kvalitātes. Mēs nodrošinām, ka zivis, kas audzētas, izmantojot Aller Aqua piedāvātos risinājumus, piedāvā šādas priekšrocības:

Bagāta ar omega-3 taukskābēm: Varavīksnes forele ir nozīmīgs sirds veselībai labvēlīgo omega-3 taukskābju avots, kas atbalsta smadzeņu darbību, mazina iekaisumu un veicina sirds un asinsvadu veselību.

Augstas kvalitātes olbaltumvielas: Tās piedāvā liesu pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu, kas veicina muskuļu augšanu un atjaunošanos.

Vitamīnu un minerālvielu saturs: Varavīksnes forele ir bagāta ar D un B12 vitamīniem, kā arī selēnu, kas atbalsta imūnsistēmas veselību, kaulu stiprību un enerģijas ražošanu.

Maiga garša un daudzpusība: Ar savu delikāto, nedaudz riekstaino garšu un maigo tekstūru forele ir iecienīta plašā ēdienu klāstā, sākot no kūpināšanas un grilēšanas līdz cepšanai un fritēšanai.